От днес в Разград започна работа детска млечна кухня, съобщиха от

...
От днес в Разград започна работа детска млечна кухня, съобщиха от
Коментари Харесай

20 деца до 3-годишна възраст получават безплатно обедно детско меню в Разград

От през днешния ден в Разград стартира работа детска млечна кухня , оповестиха от общината. Услугата е по план, финансиран от Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година Безплатно обедно детско меню получават към този момент родители на 20 деца до тригодишна възраст. За прилагане на тази услуга, искащите родители към момента могат да подават заявки в дирекция „ Социално подкрепяне “ в Разград.

Храната е съобразена с възрастта на децата. Тя се получава против талони от кухнята на Детска ясла „ Слънчево детство “, която се намира в ж. к. „ Орел “. 

Общият потенциал по плана за община Разград е з а 200 деца. Сред главните критерии за утвърждение е детето да не посещава детска ясла, с цел да не се получава двойно финансиране. Оценяването на кандидатурите е съобразено и с това дали детето е сирак, или с увреждания, с най-нисък приход на член от семейство и най-ниска възраст на детето, показват от общинската администрация.

Продължителността на плана е до 30 септември 2025 година, като в този интервал обществените служби ще правят инспекции по отношение на това дали потребителите не престават да дават отговор на изискванията, ще се одобряват и нови поръчки. Допълнителна информация може да бъде получена в отдел „ Социални услуги и опазване на здравето “ в община Разград.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР